mandag 8. oktober 2007

KIDLINK



Kidlink er en ikke-kommersiell, brukereid internett-basert organisasjon med base i Arendal. Organisasjons hovedfokus er å bidra til at barn kan lære å: (Jfr. lenke 1)
· forstå seg selv, egne interesser, drømmer og velge mål
· utvikle
livsferdigheter, modnes og få bedre kontroll med livet
· utvikle kreativitet og bygge sosiale nettverk på tvers av kulturer og gren
ser



Kidlinks visjon for sitt arbeid er:
Ved å la barn fra ulike samfunn og med ulik bakgrunn verden over snakke med hverandre over internett, kan dette gi disse en unik erfaring. Ved å lytte til andres meninger og ta del i deres ideer, håper vi at barna kan overvinne noen kommunikasjonsbarrierer og løse mange av de utfordringer de måtte stå overfor senere i livet gjennom felles forståelse og samarbeid.(Jfr. lenke 1)

Kidlink motiverer elevene å: (Jfr. lenke 2)
Hjelpe elevene å finne hva de liker og utvikle personlige mål. Hjelpe dem til selvinnsikt. Motivere læring ved å gi dem forståelse for hvordan skolen kan hjelpe dem med å nå sine mål. Trene dem i å mestre livet.

For oss som underviser og skal undervise i skolen er det viktig og interessant å vite om en sånn organisasjon. Den kan bidra til at pedagogisk personale i norske skoler utvikler kompetanse på flere områder dersom de deltar i et sånt nettverk sammen med elevene på skolen der de arbeider. Organisasjonen tilbyr workshops som ser ut til kunne være konkrete og nyttige for både lærere og foreldre.

Ellers viser jeg til internett for dem seom vi vite mer.


http://www.kidlink.org/norsk/general/overview.html (Lenke 1)
http://www.kidlink.org/norsk/general/index.html (Lenke 2)

5 kommentarer:

Thomas sa...

God omtale av nyttig nettsted. Alle lærere på små- og mellomtrinnet bør kjenne og bruke dette.

Anne-Greta sa...

Hei!
Takk for tilbakemeldinga Thomas.

Jeg har også lyst å vise dere hvordan ei jente fra Jordan presenterer seg med de 4 spørsmålene barna eller ungdommene
svarer på når de skal være medlemmer i Kidlink.

Farah from Jordan
1. Who am I?
im Farah im 12 years old .im in 7 grade in morooje al sanabel school.i have one sister and one brother .my favourite music is pop music.
2. What do I want to be when I grow up?
when i grow up i want to be a doctor.
3. How do I want the world to be better when I grow up?
i want to be the world when i grow up cleen and nice without war full of health and food.
4. What can I do now to make this happen?
i want to help the poor with money.i will plant some trees and flowers and i will talk with kids all over the world about peace,health and how to make the world nice.

Tenk hva norske barn og ungdommer ville lære om kulturen i Midt-Østen ved å kommunisere på nettet med Farah eller noen av hennes medelever. Eller noen andre fra de 175 landene som er medlemmer i Kidlink.

Anne-Greta

kristins norskblogg sa...

Hei. Dette var et godt tips. Jeg tror det kan være veldig spennende for unger å kommunisere slik. Jeg synes også det eksempelet du kom med var fint. Kanskje unger som lærer å kommunisere på en slik måte blir flinkere enn oss når de blir voksne? Jeg tenker på det hun sa om at hun vil at verden skal bli et bedre sted, ren, uten krig og med mat til alle. Hvis andre barn leser dette, og tenker likt, kanskje de tenker slik når de blir voksne og? Det går jo an å håpe. :) Kristin.

Anne-Greta sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anne-Greta sa...

Hei Kristin!
Jeg har så vidt hatt kontakt med en skole som kan være interessert i å melde seg inn i et sånt nettverk. Det vil være veldig spennende å delta på det.

Jeg tror og at barn må fålov til å ha en drøm om en bedre verden.Det kommer tidsnok noen som gir seg selv rett til å ta fra dem drømmen.
Hilsen Anne-Greta